Zupa kapuściana


Czas nowalijek pomimo deszczowej pogody nadszedł, dlatego dzisiaj prezentujemy Wam zupę kapuścianą. Z pewnością zachwyci Was jej delikatny smak, warzywno-kapuściany. My lubimy młodą kapustę dlatego namawiamy Was do sporządzenia tej prostej i pysznej zupy.


Składniki:

1 porcja rosołowa
1 mała główka kapusty młodej
2 cebule
2 pietruszki
1 mały seler
2 marchewki
6 ziemniaków
1 puszka pomidorów
pieprz
papryka słodka
majeranek
1 pęczek pietruszki


Korpus oczyścić zalać zimną wodą w garnku, gotować zbierając szumy. Warzywa oczyścić, obrać, umyć, pokroić i gotować do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć korpus oddzielić mięso i dodać do zupy. Na koniec dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku. Posypać posiekana natką pietruszki. 






Komentarze

Popularne posty