Zupa czosnkowo-paprykowa



Amatorzy czosnku jesteście?? Zupa z iście czosnkowego zagonu, wybijającą się aromatem i smakiem czosnku w czosnku. My czosnek lubimy, dlatego zdrowi chodzimy i zajadamy się taką zupą.


Składniki:

1 korpus
3 czerwone papryki
3 marchewki
2 główki czosnku
2 cebule
6 ziemniaków
1 papryczka chili
3 łyżki oliwy z oliwek
sól,
pieprz

Korpus oczyścić zalać zimną wodą w garnku, gotować zbierając szumy. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę i gotować do miękkości. Posiekany czosnek wrzucić na rozgrzaną oliwę, gdy zacznie intensywnie pachnieć wlać trochę bulionu. Następnie wrzucić pokrojoną paprykę, papryczkę chili i cebulę, dusić do miękkości. Wyjąć korpus oddzielić mięso i dodać do zupy razem z duszonymi na oliwie warzywami. Doprawić do smaku.






Komentarze

Popularne posty