Walentynkowe bajaderki
Składniki:
2 szklanki pokruszonego suchego biszkoptu lub ciastek, resztek
50 g białej czekolady
1 łyżka serka mascarpone
czerwony barwnik spożywczy
migdały
wiórki kokosowe
Czekoladą roztopić w kąpieli wodnej.
Ciasto drobno pokruszyć i przełożyć do miseczki. Dodać roztopioną czekoladę, serek mascarpone i zapach migdałowy. Ugnieść na jednolita masę. Jeśli bajaderki okażą się za miękkie należy dodać więcej pokruszonego ciasta. Jeśli będą za suche, więcej serka mascarpone. Wszystko zależy od tego, jakich resztek ciast użyjecie.
Z gotowej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, do każdej wkładając po jednym migdale. Obtoczyć w wiórkach kokosowych, posypce lub płatkach migdałowych. Schłodzić.
Komentarze
Prześlij komentarz