Jajka z awokado
Jajka nie zawsze muszą być faszerowane pieczarkami czy zieleniną. My proponujemy dziś poznawanie nowych, innych smaków. Faszerujemy co prawda na zielono ale awokado. O zdrowotnych właściwościach awokado już było więc powtarzać się nie będziemy. smak jest bardzo ciekawy i urozmaici tradycyjne potrawy na świątecznym stole.
Składniki:
6 jajek
garść natki pietruszki
1 awokado
sok z 1 limonki
sól
pęczek szczypiorku
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Awokado przeciąć na pół, oddzielić miąższ od skórki. Wrzucić do miski i rozgnieść. Trzy jajka pokroić i wrzucić do awokado i rozgnieść. Pozostałe jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka i połączyć z pastą. Dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić sokiem z limonki, sola i pieprzem. Wypełnić białka jajek pastą i posypać szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz