Sos warzywny do makaronu
Kolorowy, warzywny sos do makaronu, ryżu czy ziemniaków. Można przyrządzić go dzień wcześniej i potem tylko odgrzać i szybki obiad gotowy. Naszym zdaniem warzywa są modne o każdej porze roku i dnia. Tylko ceny bywają rożne, ale na to, to my już wpływu nie mamy :).
Składniki:
1 cukinia
2 papryki
100 g pieczarek
1 cebula
1 por
1 puszka pomidorów
1 ząbek czosnku
oliwa
sól
pieprz
przecier pomidorowy
Przeprowadzić obróbkę wstępną wszystkich warzyw i pokroić. Podsmażyć na oliwie najpierw cebulę, pora i czosnek, potem dodać paprykę, pieczarki, a następnie cukinię. Gdy warzywa będą miękkie dodać pomidory i ewentualnie trochę przecieru pomidorowego, doprawić do smaku. Podawać z makaronem.
mmm pyszny!
OdpowiedzUsuńA jakże by inaczej, pozdrawiamy!!
Usuń