Morela-arbuz-banan
Owoce sezonowe jak są to trzeba z nich korzystać. Tak jest w naszym przypadku. Pieczemy, mieszamy i miksujemy i zjadamy oraz pijemy nasze miksy by nabrać jak najwięcej energii podczas wakacji na resztę roku. Dlatego i was do tego zachęcamy drodzy czytelnicy, bo nic nam nie dostarczy tylu witamin jak świeże owoce.
Składniki:
200 g moreli
200 g arbuza
1 banan
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
Morele umyć, pozbawić pestek i pokroić na mniejsze części. Arbuza pokroić na mniejsze kawałki pozbawiając go pestek. Banana obrać i pokroić na plasterki. Wszystkie składniki wrzucić do naczynia blendera i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelać do szklanek. Koktajl jest smaczniejszy i lepiej orzeźwia gdy owoce poleżą w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz