Kotleciki z kurczaka z papryką

Kolejna wariacja na temat filetu z kurczaka. Delikatne kawałki kurczaka ze świeżą papryką i kukurydzą odmienią Twój obiad. Polecamy do tego dużo „zieleniny” i delikatny dodatek skrobiowy. 






Składniki:

½ kg fileta z kurczaka
2 cebule
2 papryki
1 puszka kukurydzy
3-4 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
2 jaja
sól
pieprz
zioła prowansalskie 
olej

Filety umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę, podsmażyć na oleju. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobna kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać z mięsem i na 2 godziny włożyć do lodówki. Jajka rozbić widelcem i dodać do masy warzywno-mięsnej. Przyprawić, dokładnie wymieszać. Smażyć niewielkie placuszki na gorącym oleju. 













Komentarze

  1. Wyglądają cudnie, świetna alternatywa dla zwykłych mielonych ;) Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty