Zupa pomidorowa z kukurydzą i papryką
Pomidorową każdy zna, szczególnie w poniedziałek z niedzielnego rosołu ;) Otóż jest wybawienie pomidorowa z papryką, cebulą i kukurydzą, kto raz spróbuje, już nie powróci do nudnej pomidorowej z ryżem czy makaronem.
Składniki:
80 dag pomidorów z puszki
30 dag kukurydzy konserwowej
2 cebule
1 papryka
¾ l bulionu mięsnego (może być z
kostki)
2 łyżki oleju
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
słodka papryka
majeranek
tymianek
natka pietruszki
szczypiorek
Obrane cebule pokroić
na plasterki. Paprykę oczyścić i pokroić w paski. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Cebule
podsmażyć na oleju, dodać paprykę i
chwilę dusić. Następnie dodać kukurydzę i czosnek. Pomidory razem z zalewą i
bulionem dodać do duszonych składników. Zupę gotować około 10 minut i doprawić
do smaku. Pod koniec gotowania dodać zioła. Każdą porcję posypać posiekana natką i szczypiorkiem.
Niedzielny debiut nowej pomidorowej mile zaskoczył wszystkich.
OdpowiedzUsuńWyjedzona została z garnka do ostatniego kukurydzy ziarnka - zrymowało się całkiem przypadkiem...
Pozdrawiam ,,Kulinarnych", C-a.
Bardzo się cieszymy i pomocą dalszą służymy ;)
OdpowiedzUsuńRównież pozdrawiamy!!