Parzybroda



Zupa co ma wszystkie zupy pod sobą, szczególnie zimową porą. Kminek i majeranek rozgrzewają w zimową zawieruchę. A tak na marginesie to ulubiona zupa 1K



Składniki:

1 kg kapusty kiszonej
2 marchewki
1 pietruszka
6 ziemniaków
2 kostki rosołowe
około 4 litry wody
3 łyżki tłuszczu
3 łyżki mąki pszennej
sól
pieprz,
pieprz ziołowy
ziele angielskie
kminek
majeranek


Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę. Ugotować w bulionie z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego. Kapustę lekko odcisnąć i dodać do miękkich warzyw i dalej gotować aż kapusta będzie miękka. Sporządzić zasmażkę, gdy ostygnie dodać do zupy. Doprawić przyprawami nie żałując otartego majeranku. 









Komentarze

  1. Brak ilości wody do bulionu oraz czasu gotowania warzyw .

    OdpowiedzUsuń
  2. Ilość wody uzupełniona, a warzywa oczywiście do miękkości, ale według uznania, pozdrawiamy ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty