Ryba w sosie andaluzyjskim

Ryba w sosie retro, andaluzyjskim czy różowym to ta sama ryba, lubiana przez wszystkich za smak, konsystencje, a że Polacy stanowczo za mało ryb jedzą prezentujemy kolejny przepis na rybkę. Czy to na kolację wigilijną czy imieniny danie świetnie się sprawdzi.

Składniki:

1,5 kg filetów z ryby
5 cebul
mały koncentrat pomidorowy
słoiczek ogórków konserwowych
słoiczek papryki konserwowej
duży majonez
bułka tarta
jajka
sól
pieprz

Rybę rozmrozić, odsączyć. Panierować w przyprawionym jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.

Cebulę obrać i pokroić w drobniutką kostkę, zeszklić na oleju, pozostawić do wystygnięcia. Ogórki i paprykę pokroić w drobną kostkę. Gdy cebula wystygnie dodać do niej paprykę i ogórki, koncentrat pomidorowy i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać doprawić solą i pieprzem. Rozłożyć rybę na półmisku i przykryć sosem.












Komentarze

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. W sumie takiego dania jeszcze nigdy nie robiłem i zastanawia mnie jak smakuje ten sos do ryby. Ja bardzo lubię jeść łososia i to właśnie jego najczęściej wyboeram na obiad. Bardzo smakuje mi on z przepisu https://mowisalmon.pl/przepisy/zapiekany-losos-w-musztardowo-miodowej-marynacie-z-salatka-z-fasolki-szparagowej-i-smazona-gruszka-z-tymiankiem/ i właśnie najczęściej takie dania przygotowuję.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto spróbować takiej ryby, a my chętnie skorzystamy z przepisu z podanego linku i na pewno podzielimy się wrażeniami

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty