Pasta z awokado

Pasty są coraz bardziej popularne, zastępują nam wyroby wędliniarskie na śniadania czy też kolację. A ta pasta nie dość, że dostarcza dużej ilości białka jaj, które jest bardzo dobrze przyswajalne to jeszcze z awokado mamy dużo NNKT magnez, mangan, miedź, żelazo, cynk, fosfor, witamina A, B1, B2, B3, także bomba witaminowo-mineralna. 

Składniki:

5 jaj
2 awokado
natka pietruszki
3 łyżki majonezu
sok z połowy cytryny
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado wydrążyć, widelcem rozetrzeć, skropić sokiem z cytryny i połączyć z jajkiem, przeciśniętym czosnkiem przez praskę, majonezem i przyprawami, dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Faszerować babeczki, rurki czy po prostu kromeczkę chleba. 








Komentarze

Popularne posty