Drobiowe kulki Moniki
Malutkie chociaż nie słodziutkie, a cieszą oko i podniebienie. Kulki z mięsa drobiowego z dodatkiem orzechów, serka i suszonych pomidorów proponuje nasza Monika jako doskonałą przystawkę. Prawda że ciekawie wyglądają i też tak smakują. A ich kolory możecie dobierać zależnie od humoru i smaku, bo te maleństwa można obtaczać w dowolnych dodatkach.
Składniki:
150 g gotowanej lub smażonego filetu z kurczaka
1 nieduża cebula
50-70 g serka kanapkowego
4 kawałki pomidora suszonego
4 łuskane orzechy włoskie
różne dodatki do obtoczenia (orzechy, sezam, papryka słodka, curry, szczypiorek, koperek)
Ugotowanego lub usmażonego fileta z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, cebulę, pomidory, orzechy posiekać możliwie drobno następnie wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Dodać serek kanapkowy, wymieszać doprawić solą i pieprzem. Powstałą pastę schłodzić w lodówce ok 1 h. Formować nieduże kuleczki i obtaczać je w lubianych dodatkach np. zmielonych orzechach, sezamie, papryce słodkiej itp.
Komentarze
Prześlij komentarz