Ach ten kwiecień....
różne figle płata w świecie.
Raz przygrzeje mocno słońce,
że jak w lecie jest gorąco.
Innym razem śniegiem prószy,
że aż wszystkim marzną uszy.
Kwiecień - plecień, bo przeplata,
trochę zimy, trochę lata.
Tegoroczny kwiecień był równie psotny co w wierszyku, ale „Kulinarni” na to nie zważali tylko dzielnie pracowali. Kwiecień bowiem obfitował w wiele imprez z naszym udziałem. I tak od początku: 6 kwietnia przygotowywaliśmy catering na powiatowe targi pracy, 10 kwietnia malowaliśmy babeczki razem z dziećmi i fundacją „Dr Clown” (http://kulinarnizsp1kras.blogspot.com/2017/04/kolorowy-babeczkowy-zawrot-gowy.html), 11 kwietnia przygotowaliśmy słodki poczęstunek na konkurs profilaktyczny „Bliżej siebie – dalej od nałogów” oraz poczęstunek na spotkanie nauczycieli. 26 kwietnia przygotowywaliśmy dni otwarte w naszej szkole. Tego dnia można by rzec, że byliśmy w trzech a nawet czterech miejscach jednocześnie gdyż kulinarni brali udział w przedstawieniu, przygotowywali stoisko prezentujące zawód, prezentowali pracownię gastronomiczną oraz przygotowywali kiełbaski z grilla dla gości z gimnazjum, oraz chlebek własnego wyrobu. I co powiecie kwiecień był pracowity? – Prawda.
W tym miejscu chcielibyśmy podziękować uczniom za pracę, pomoc i wytrwałość: Monice Matycz, Jakubowi Kalmanowi, Natalii Matwiejuk, Klaudii Pukas, Aleksandrze Furgała, Patrycji Kapelusznej, Iwonie Król, Przemysławowi Solanowi, Szymonowi Demczukowi, Patrykowi Kliszczowi, Marcelowi Kaniewskiemu, Marcinowi Trumińskiemu, Agacie Opalińskiej, Aleksandrowi Pilarskiemu, Kindze Prościńskiej.
Oraz zaangażowanym nauczycielom: Katarzynie Oleszczuk, Agnieszce Pawlas, Małgorzacie Typiak, Halinie Szewczyk.
Poniżej przedstawiamy krótką kwietniową fotorelację i zapraszamy na bloga po przepisy
Komentarze
Prześlij komentarz