Mleczne wafelki
Smak tych wafli starszym czytelnikom naszego bloga przypomni smak dzieciństwa, gdy na sklepowych półkach nic nie było i kombinowało się coś z niczego. Dla młodszych będzie to doskonała lekcja prostego i szybkiego deseru, który nawet gimnazjalista potrafi wyczarować.
Składniki:
3 jajka
¾ szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 szklanka mleka w proszku
1 kostka masła
2 opakowania wafli
Składniki:
3 jajka
¾ szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 szklanka mleka w proszku
1 kostka masła
2 opakowania wafli
Masło roztopić i schłodzić. Jajka utrzeć, dodać cukry i jak się rozpuszczą dodać mleko w proszku i roztopione schłodzone masło. Tak przygotowaną masą cieniutko smarować wafle (tylko w kratki). Kroić na kwadraty i podawać.
Komentarze
Prześlij komentarz