Chrupiące kuleczki serowe
Ciekawa przystawka zwłaszcza na młodzieżowe przyjęcia i spotkania. Wykonał ją Patryk. Macie wkrótce 18 - nastkę, Sylwestra dzwońcie do nas a Patryk wykona dla Was dowolna ilość kuleczek serowych.
Składniki
200 g serka kanapkowego naturalnego
150 g sera żółtego
kilka plasterków salami
kilka rzodkiewek
2 spore garście słonych lub cebulowych paluszków
kilka czarnych oliwek
Salami pokroić w drobniutką kostkę, i przysmażyć na suchej patelni. Serek kanapkowy wymieszać ze startym na drobnych oczkach żółtym serem. Dodać drobno pokrojone rzodkiewki i przysmażone salami. Wymieszać. Sporą garść paluszków skruszyć i dodać do mieszanki. Dokładnie wszystko wymieszać i schłodzić w lodówce około 15 minut. W tym czasie druga garść paluszków pokruszyć za pomocą wałka. Z masy formować kulki wielkości dużego orzecha i obtaczać je w pokruszonych paluszkach. Układać na talerzu i w każdą kulkę wbić paluszka ozdobionego oliwką.
Komentarze
Prześlij komentarz