Shake z mleczkiem kokosowym


Mleczko kokosowe ma właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybicze. Jest pomocne przy trądziku, pomaga zadbać o urodę. Jest bogate w olej kokosowy. Zwiera on od 50 do 55 procent kwasu laurynowego. Ten kwas tłuszczowy hamuje rozwój drobnoustrojów. Kwasy tłuszczowe z mleka kokosowego są spalane szybciej niż inne rodzaje kwasów tłuszczowych. Są one szczególnie korzystne dla zapewnienia energii do węzłów chłonnych, wątroby i samych komórek tłuszczowych. Więc do dzieła wykorzystujmy w swojej kuchni ten cenny składnik* 




Składniki:

200 ml mleczka kokosowego
3 kiwi
1 gałka lodów waniliowych
cukier waniliowy
2 łyżeczki cukru pudru
3 kostki gorzkiej czekolady



Mleczko kokosowe przełożyć do wysokiego naczynia i zmiksować do połączenia się składników. W drugim pojemniku zmiksować obrane i pokrojone kiwi z lodami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Gdy składniki będą zmiksowane na jednolita gładką masę dodać do mieszaniny mleko kokosowe i jeszcze raz delikatnie zmiksować. Przelać do szklanek lub pucharków udekorować starta czekoladą. 

*http://stressfree.pl/mleko-kokosowe-twardy-orzech-do-zgryzienia/







Komentarze

Popularne posty