Shake z mleczkiem kokosowym
Mleczko kokosowe ma właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybicze. Jest pomocne przy trądziku, pomaga zadbać o urodę. Jest bogate w olej kokosowy. Zwiera on od 50 do 55 procent kwasu laurynowego. Ten kwas tłuszczowy hamuje rozwój drobnoustrojów. Kwasy tłuszczowe z mleka kokosowego są spalane szybciej niż inne rodzaje kwasów tłuszczowych. Są one szczególnie korzystne dla zapewnienia energii do węzłów chłonnych, wątroby i samych komórek tłuszczowych. Więc do dzieła wykorzystujmy w swojej kuchni ten cenny składnik*
200 ml mleczka kokosowego
3 kiwi
1 gałka lodów waniliowych
cukier waniliowy
2 łyżeczki cukru pudru
3 kostki gorzkiej czekolady
Mleczko kokosowe przełożyć do wysokiego naczynia i zmiksować do połączenia się składników. W drugim pojemniku zmiksować obrane i pokrojone kiwi z lodami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Gdy składniki będą zmiksowane na jednolita gładką masę dodać do mieszaniny mleko kokosowe i jeszcze raz delikatnie zmiksować. Przelać do szklanek lub pucharków udekorować starta czekoladą.
*http://stressfree.pl/mleko-kokosowe-twardy-orzech-do-zgryzienia/
*http://stressfree.pl/mleko-kokosowe-twardy-orzech-do-zgryzienia/
Komentarze
Prześlij komentarz