Sałatka alzacka z kaszą kuskus
Sałatka alzacka aczkolwiek przepis znaleziony w książce "Kuchnia polska". No cóż ale my bardzo lubimy eksperymentować i poznawać nowe smaki i oczywiście dzielić się tym z wami nasi czytelnicy. Zatem dziś bardzo ciekawa sałatka z kaszą kuskus, którą również można zabrać do pracy jako II śniadanie.
Składniki:
1 szklanka kaszy kuskus
1 cytryna
2 pomidory
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
10 czarnych oliwek
2 łyżki natki pietruszki
1 łyżka estragonu suszonego
1 łyżka posiekanej mięty
3 łyżki oliwy
sól
pieprz
Kuskus zalać 2 szklankami wrzącej, osolonej wody, odstawić na 5 minut, następnie kaszę rozdrobnić widelcem. Dodać sok z cytryny, pokrojone drobno warzywa, plasterki oliwek, przyprawy i zioła. Dodać oliwę i wymieszać. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak, polecamy!
Usuń