Biedroneczki
Kolejne zajęcia w klasie pierwszej Technik żywienia i usług gastronomicznych upłynęły pod znakiem przystawek. Kilka z nich zaprezentujemy Wam w najbliższym czasie. Jako pierwsze biedronki zrobione przez Zbyszka. Kolorowa przystawka w sam raz dla dzieci.
Składniki:
3 krakersy
2 pomidory koktajlowe
1 mały pęczek szczypiorku
4 czarne oliwki
25 g białego sera
1 łyżka śmietany
sól
pieprz
Do sera dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku. Tak przygotowanym twarożkiem smarować krakersy. Szczypiorek drobno posiekać i posypać po krakersach. Każdy pomidorek pokroić na połowę, dodatkowo naciąć i rozchylić. Położyć na krakersie tworząc biedronkę. Z oliwek zrobić główkę biedronki. Jedną oliwkę przeznaczyć na kropki, tzn drobno posiekać i ułożyć kropki.
Komentarze
Prześlij komentarz