Tradycyjna ogórkowa
Aby tradycji stało się zadość prezentujemy zwykłą ogórkową, chociaż możne nie do końca, bo kto z Was, nasi drodzy czytelnicy ogórki do ogórkowej podsmaża na maśle? Otóż ten smak dopełnia naszą ogórkową i robi z niej jeszcze lepszą tradycyjną ogórkową.
Składniki:
1
kg kiszonych ogórków
4
ziemniaki
2
marchewki
1
pietruszka
2
litry bulionu
5
łyżek śmietany
natka
pietruszki
sól
pieprz
4
łyżki masła
Ziemniaki,
marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do gotującego
się wywaru. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i lekko podsmażyć na maśle.
Gdy warzywa będą już miękkie dodać do nich ogórki i chwile gotować. Śmietanę zahartować
i dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem. Posypać posiekana natka pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz