Makaron z sosem szpinakowym


Szpinakowa inwazja nadciąga. Tym razem pasta z sosem szpinakowym z dodatkiem delikatnego kurczaka. Smak podbity aksamitnym serkiem topionym doprowadza nas do gastronomicznej ekstazy.


Składniki:

1 filet z kurczaka
2 serki topione
1 serek pleśniowy
500 g szpinaku mrożonego
500 g makaronu
3-4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
½ szkl śmietany 18%
sól
pieprz
przyprawa do kurczaka
olej


Filet umyć, oczyścić i pokroić w niewielka kostkę. Wymieszać z przyprawa do kurczaka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. W rondelku rozmrozić szpinak dodając do niego masło. Gdy większość wody odparuje dodać pokrojone serki i rozpuścić je w masie szpinakowej, następnie dodać śmietanę i przeciśnięty czosnek. Doprawić. Dodać mięso z kurczaka. Makaron ugotować wymieszać z gotowym sosem. 









Komentarze

Popularne posty