Piaskowiec z rabarbarem
Łatwe ciasto na każdą porę roku. Może być ze śliwkami, jabłkami mi proponujemy z zapomnianym rabarbarem
Składniki:
250 g masła
roślinnego
2
szklanki mąki pszennej
1
szklanka cukru
1
budyń śmietankowy
3
jaja
2
łyżeczki proszku do pieczenia
rabarbar
(mogą być jabłka, śliwki, truskawki, wiśnie)
Masło
utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodawać po jednym jajku. Gdy masa będzie
gładka dodać proszek do pieczenia, budyń i mąkę. Ciasto podzielić na dwie
części. Jedną część ciasta wyłożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i
wysypanej bułką tartą (z papierem do pieczenia ciasto jest za wilgotne) na to
wyłożyć świeże owoce i przykryć drugą częścią ciasta. Piec około 40 minut w
temperaturze 160°C. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz