Grillowe kebabki
Składniki:
500 g mięsa wieprzowego chudego zmielić
3 jaja
4 ząbki czosnku
3 łyżki przyprawy do gyrosa
pieprz, sól
2 łyżki bułki tartej do oprószenia
Mięso dokładnie wyrobić z jajami, przyprawami i zgniecionym czosnkiem. Na patykach do szaszłyków formować walce, delikatnie oprószyć bułką tartą i grillować na średnio rozgrzanym ruszcie, najlepiej na tacce 30-40 minut delikatnie obracając z obu stron.
500 g mięsa wieprzowego chudego zmielić
3 jaja
4 ząbki czosnku
3 łyżki przyprawy do gyrosa
pieprz, sól
2 łyżki bułki tartej do oprószenia
Mięso dokładnie wyrobić z jajami, przyprawami i zgniecionym czosnkiem. Na patykach do szaszłyków formować walce, delikatnie oprószyć bułką tartą i grillować na średnio rozgrzanym ruszcie, najlepiej na tacce 30-40 minut delikatnie obracając z obu stron.
Komentarze
Prześlij komentarz