Miłosna zupa z Chin


Miało być tak pięknie, że miłośna, że z aromatycznymi przyprawami: imbirem i anyżem, że z Chin, a tu Koronawirusy atakują nas z Państwa Środka. Miało być wspaniale, a wyszło jak zwykle ;) Nie wiadomo czego się spodziewać, ale nie martwcie się ta zupa jest bezpieczna. Nic Wam tutaj nie grozi, składniki są przebadane. I śmiemy twierdzić, że jest to najlepsza zupa z rybnych jakie jedliśmy.


Składniki:

Wywar ze świeżej ryby:
600 g ryby morskiej
marchew
kawałek selera
kawałek pora
liść laurowy
ziele angielskie
sól, pieprz

marchew 
por 
kawałek selera
4 ziemniaki
liść laurowy, ziele angielskie
2,5 cm imbiru
sos sojowy
mielony anyż gwiazdkowy
opakowanie paluszków krabowych


Sporządzić wywar z ryby, dodając marchew, kawałek pora, selera i przyprawy, przecedzić. W rondlu podsmażyć pokrojonego w piórka pora, marchew, ziemniaki i selera pokrojone w kostkę. Dodać przyprawy, zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować do miękkości. Dodać imbir, sos sojowy oraz anyż, gotować 10 minut. Paluszki krabowe pokroić w 1 cm kawałki i dodawać bezpośrednio do talerza, podobnie postąpić z mięsem z ryby, oddzielić i bezpośrednio do talerza dodać.





Komentarze

Popularne posty