Ruskie naleśniki
Niech Was ta nazwa nie zwiedzie, nie są to naleśniki z alkoholem czy tym podobnym. Są to po prostu naleśniki z nadzieniem przygotowanym jak do ruskich pierogów, zawinięte w rulon, opanierowane i przysmażone na rumiano. Kolejna propozycja dla fanów pierogów na skróty, smak identyczny z naturalnym, a wykonanie dużo prostsze.
Składniki:
Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
3 szklanki mleka
3 szklanki mąki pszennej
4 łyżki oleju
4 jaja
szczypta soli
2 niepełne szklanki gorącej wody
Z podanych składników sporządzić ciasto, dodając pod koniec gorącą wodę. Smażyć naleśniki na dużej patelni.
Farsz:
750 g ziemniaków
250 g twarogu
2 cebule
2 łyżki masła
sól
250 g twarogu
2 cebule
2 łyżki masła
sól
pieprz
Dodatkowo:
bułka tarta
jaja
olej
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Cebule
obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Połączyć z ze zmielonym twarogiem, przeciśniętymi
przez praskę ziemniakami. Doprawić mocno do smaku solą i pieprzem.
Smarować naleśniki i zwijać jak krokiety. Panierować w jajku i w bułce tartej,
smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz