Zupa meksykańska od dobrych pań
Zupy meksykańskie już dla Was robiliśmy. Były z mięsem mielonym, ziemniakami i innymi dodatkami. Dziś mamy kolejną już trzecią odmianę tej zupki. Przepis dostaliśmy od dobrych pań, które chcą zostać anonimowe. Ale mamy nadzieję, że zupka Wam zasmakuje w takie wersji i zagości w Waszych menu.
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka pomidorów krojonych
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 cebula
1 papryka czerwona
ok. 1 kg piersi z kurczaka
sól
pieprz
pieprz ziołowy
zioła prowansalskie
curry
papryka ostra
papryka słodka
przyprawa do kurczaka
liść laurowy
ziele angielskie
Do garnka wlać około 2 l wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz fasolę i kukurydzę wraz z zalewą. Cebulę pokroić i usmażyć, następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Podsmażać razem, a następnie dodać do garnka. Fileta pokroić w kostkę doprawić przyprawą do kurczaka, usmażyć dodać do garnka. Chwilę gotować, pod koniec dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Można opcjonalnie dodać 2-3 łyżki zahartowanej śmietany.
Komentarze
Prześlij komentarz