Ryba po meksykańsku
Ryby trzeba jeść i my podążam tym trendem żywieniowym i prezentujemy rybę na sposób meksykański. Pyszne filety rybne w super-doprawionym ostrym sosie muszą smakować. Zachęcamy do wypróbowania tej smacznej potrawy, aby filet rybny nigdy nie był nudny.
1
kg filetów rybnych
2
cebule
2
czerwone papryki
1
puszka ananasów
1
mały słoiczek koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
sok
z cytryny
mąka
do panierowania
olej
do smażenia
Rybę
skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na
rozgrzanym oleju. Cebulkę pokroić w cienkie piórka, paprykę w paski. Cebulkę
zeszklić a następnie dodać do niej paprykę i dusić aż warzywa będą miękkie.
Dodać ananasa pokrojonego w kostkę oraz połowę soku z puszki, dusić kilka
minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i doprawić solą i pieprzem. Na
talerzach wyporcjować rybę i ułożyć na niej sos, lub jak ktoś woli w formie
sałatki układać warstwami w salaterce.
Ciekawy przepis, kusi by go wypróbować
OdpowiedzUsuńwłaśnie jestem w trakcie przygotowań. jak skończę to opiszę smak
OdpowiedzUsuńCzekamy na relacje
Usuń