Azjatycka zupa wyśmienita
Zupa wyśmienita nie
tylko z nazwy, ale również ze smaków. Dużo warzyw charakteryzujących smaki
dalekiego Wschodu, jak i dodatków typu: pędy bambusa, kiełki soi typowe dla tej
kuchni. Rozsmakuj się w Azji.
Składniki:
Składniki:
2 udka
1 por
4 marchewki
seler naciowy
pędy bambusa
garść kiełków sojowych
2 papryki czerwone
bulion
sos sojowy
2-3 łyżki oleju
sól
pieprz
szczypta imbiru
makaron ryżowy
Udka umyć, oczyścić
zalać zimną wodą w garnku, gotować zbierając szumy. Pora przekroić wzdłuż na
pół, dokładnie umyć i pokroić na kawałki. Marchew Obrać, opłukać i pokroić w
cienkie słupki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i też pokroić w
cienkie paski. Seler naciowy umyć i pokroić w niewielkie kawałki. Przygotowane
warzywa przysmażyć na oleju, cały czas mieszając, pod koniec skropić sosem
sojowym. Przełożyć do garnka z kurczakiem. Pod koniec gotowania dodać pędy
bambusa. Udka wyjąć oddzielić mięso i dodać do zupy. Zupę doprawić solą,
pieprzem i imbirem. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Podawać
zupę z makaronem posypaną kiełkami.
Smak który uwielbiam .. idealnie !!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy :)
Fantastyczna w smaku jeszcze takiej nie jadlam. Warto zrobić, na pewno nie będziecie żałować. Polecam Ania
OdpowiedzUsuńZapraszamy do wypróbowania przepisu i prosimy o wrażenia
Usuń