Muffiny z truskawkami i biała czekoladą
Muffinki pachnące wakacjami, latem i przede wszystkim truskawkami.
Składniki:
250 g mąki pszennej
1 jajo
250 ml mleka
60 ml łyżki oleju
100 g cukru do wypieków
50 g płatków owsianych
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka truskawek
100 g posiekanej białej czekolady
250 g mąki pszennej
1 jajo
250 ml mleka
60 ml łyżki oleju
100 g cukru do wypieków
50 g płatków owsianych
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka truskawek
100 g posiekanej białej czekolady
W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Mokre składniki przelać do suchych i wymieszać. Dodać umyte i pokrojone truskawki, pokrojoną czekoladę i delikatnie wymieszać. Wypełnić papilotki do ¾ objętości i piec przez 25 minut w temperaturze 190°C.
Komentarze
Prześlij komentarz