Gulasz drobiowy po węgiersku

Składniki:

2 filety drobiowe
2 cebule
1 łyżka masła
0,5 łyżeczka mielonej papryki
4 drobne pomidory
1 łyżka pikantnego ketchupu
2 szklanki bulionu
sól
pieprz


Mięso pokroić na niewielkie kawałki, oprószyć solą, pieprzem i odstawić w chodne miejsce. Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć cebulę pokrojoną w półplasterki, gdy się zeszkli przełożyć do rondla. Na patelni uzupełnić tłuszcz i na bardzo gorącym smażyć mięso na złoty kolor. Gdy się usmaży przełożyć je do rondla podlać bulionem i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu.
Do miękkiego mięsa dodać obrane ze skórki pomidory i keczup. Całość zagotować doprawić do smaku, gdy jest zbyt rzadkie zaciągnąć łyżką mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w niewielkiej ilości wody.
Podawać z grubym makaronem lub ryżem. 







Komentarze

Popularne posty