Gulasz drobiowy po węgiersku
2 filety drobiowe
2 cebule
1 łyżka masła
0,5 łyżeczka mielonej papryki
4 drobne pomidory
2 szklanki bulionu
sól
pieprz
Mięso pokroić na
niewielkie kawałki, oprószyć solą, pieprzem i odstawić w chodne miejsce. Na głębokiej
patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć cebulę pokrojoną w półplasterki, gdy się zeszkli
przełożyć do rondla. Na patelni uzupełnić tłuszcz i na bardzo gorącym smażyć mięso
na złoty kolor. Gdy się usmaży przełożyć je do rondla podlać bulionem i dusić
pod przykryciem na niewielkim ogniu.
Do miękkiego mięsa
dodać obrane ze skórki pomidory i keczup. Całość zagotować doprawić do smaku,
gdy jest zbyt rzadkie zaciągnąć łyżką mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w
niewielkiej ilości wody.
Komentarze
Prześlij komentarz