Zupa Tajska
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiH6r67hW2u_T00U1VMWB2wtnXnQ6qOl99yehZhQpq7lsHutZ7crO8lSJfruCqoQp7FoZ1b6iDmOBRKM2zQpxSoT9nL88FpH0U-zP6zIE8D3jsZp7ckWXxPIGVzfujYnmJS4SRhiecIM5Lp/s1600/Obraz+003.jpg)
Składniki:
40 dag mięsa wieprzowego (schabu lub szynki)
30 dag pieczarek
1 litr bulionu drobiowego
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
pół łyżeczki pieprzu
pół łyżeczki zmielonych ziaren kolendry
pęczek szczypiorku
sos sojowy
Pieczarki oczyścić, wypłukać i pokroić w plasterki. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cieniutkie paseczki i oprószyć pieprzem i kolendrą, wymieszać. W garnku rozgrzać olej, włożyć mięso, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć na dużym ogniu 2-3 minuty mieszając. Następnie do garnka wlać gorący bulion, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut. Pod koniec gotowania przyprawić zupę sosem sojowym. Zupę podawać obficie posypaną szczypiorkiem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjncT1TuMl7fX87_QSKAwF6hcxk6s_8QIz4td3PKd_y-pPK0dWr2bwIqCwhm3QxX3-NLAgEcTRmTmErlRr_6HGu5J6S8yvX6HOnNZK1xNUJZfxHKTDU7d4oMpGUBpMHWCs1O7SeFF4BXvV/s1600/Obraz+001.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh71LzlhL3MC1lA8xsT4__JqZM5yrOEQ7BzqPwRyCGAu3fBswXr7eY54we72BWvZn-vVlhHKRjMH5Qy0JVpxNQepLDRotsJOOnf7cn-4WpsUCzZYghqEVlzN-XqAJRihyu0yoakBXCwfRDd/s1600/Obraz+002.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiH6r67hW2u_T00U1VMWB2wtnXnQ6qOl99yehZhQpq7lsHutZ7crO8lSJfruCqoQp7FoZ1b6iDmOBRKM2zQpxSoT9nL88FpH0U-zP6zIE8D3jsZp7ckWXxPIGVzfujYnmJS4SRhiecIM5Lp/s1600/Obraz+003.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisio1Sgjc-w-syOhOGd__FgtGdqJE_0FHITVrmvRyRD7NKujSn8Cb8mdKe08Bu1TYwDI3yKKYrCKQvaWRgShbN9HwzGbqQDRq555HOOkBzQRvDBUIJD_KQo4DT38cqrBuTobiXKfKFOG84/s1600/Obraz+006.jpg)
Komentarze
Prześlij komentarz