Medalion wieprzowy panierowany w grzankach
Gdy popularne schabowe nam się nudzą kombinujemy jak je urozmaicić. Dziś serwujemy medaliony wieprzowe panierowane w grzankach. Panierka jest fajna i chrupiąca a mięso wewnątrz delikatne. Polecamy.
4 plastry schabu o wadze około 130 g
2 jajka
mąka
bułka tarta
2 kromki chleba tostowego
olej
sól
pieprz
natka pietruszki do dekoracji
Chleb tostowy pokroić w paski szerokości około 3mm, grubości 3mm i długości 2 cm. Wysuszyć w piekarniku. Po ostudzeniu wymieszać z bułką tartą.
Mięso rozbić i uformować medalion, doprawić. Panierować w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z grzankami. Usmażyć. Podawać udekorowane natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz