Medalion wieprzowy panierowany w grzankach

Gdy popularne schabowe nam się nudzą kombinujemy jak je urozmaicić. Dziś serwujemy medaliony wieprzowe panierowane w grzankach. Panierka jest fajna i chrupiąca a mięso wewnątrz delikatne. Polecamy. 

Składniki:

4 plastry schabu o wadze około 130 g
2 jajka
mąka 
bułka tarta
2 kromki chleba tostowego
olej
sól
pieprz
natka pietruszki do dekoracji

Chleb tostowy pokroić w paski szerokości około 3mm, grubości 3mm i długości 2 cm. Wysuszyć w piekarniku. Po ostudzeniu wymieszać z bułką tartą.
Mięso rozbić i uformować medalion, doprawić. Panierować w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z grzankami. Usmażyć. Podawać udekorowane natką pietruszki. 







Komentarze

Popularne posty