Zupa z cukinią i krewetkami
Takie zupki uwielbiamy - warzywa mleczko kokosowe a do tego krewetki. Czego chcieć więcej. Ci co nie przepadają lub nie mogą jeść owoców morza krewetki mogą zastąpić kurczakiem, będzie równie smacznie.
1 cukinia młoda
2 ziemniaki
1 marchewka
szczypiorek
1 papryka czerwona
20 dag krewetek
sól
pieprz
papryczka chili
1 l bulionu warzywnego
3-4 łyżki mleczka koksowego
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Gotować w bulionie. Następnie dodać pokrojona w paseczki paprykę czerwoną. Chwile gotować. Dodać pokrojoną w ćwierćplasterki cukinię i dodać krewetki. Gotować jeszcze z 5min. Dodać pokrojona papryczkę chili według uznania. Doprawić sola i pieprzem. Zabielić niewielką ilością mleczka kokosowego. Podawać zupę posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz