Sałatka tęczowa


Składniki:

3 duże pomidory
1 mała cebula
2 wędzone udka kurczaka
1 puszka fasoli
½ brokuła
100 g sera feta
Sos:
1 ząbek czosnku
3 łyżki majonezu
150 ml jogurtu naturalnego
sok z 1/3 cytryny
sól
pieprz
słodka papryka
szczypta ostrej papryki


Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę i ułożyć w głębokiej salaterce. Na pomidory wyłożyć pokrojoną w kostkę cebulę, lekko doprawić solą i pieprzem. Fasolę odsączyć i posypać po cebuli. Kurczaka pokroić w kostkę i umieścić na fasoli a następnie podzielone na różyczki i ugotowane brokuły. Na wierzch ułożyć pokrojony w kostkę ser feta. Z podanych składników sporządzić sos i polać całość. 





Komentarze

Popularne posty