Cukinia faszerowana
Kolejna odsłona cukinii...
Składniki:
2
młode cukinie
1
mały filet z kurczaka
1
cebula
3
łyżki ketchupu pikantnego
pieprz
sól
zioła
prowansalskie
100 g
żółtego sera
2
łyżki posiekanego koperku
Cukinie
przekroić wzdłuż, wydrążyć, posolić i jak puszczą sok to go wylać. Wydrążony miąższ
pokroić w drobną kostkę. Cebulę , paprykę i filet również pokroić w drobną
kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso z cebulą, następnie dodać cukinię i
paprykę. Chwilę poddusić, dodać ketchup, posiekany koperek i przyprawy. Do
wydrążonych cukinii nakładać farsz i zapiekać około 40 minut w temperaturze 180°C.
Pod koniec pieczenia posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze chwilę do
roztopienia sera.
Komentarze
Prześlij komentarz