Sałatka z paluszkami krabowymi
Składniki:
2 opakowania paluszków krabowych
0,5 kg pieczarek
4 jajka
2 świeże ogórki
1 puszka zielonego groszku
1 puszka kukurydzy
1 por
1 czerwona papryka
1 pęczek szczypiorku
sól
pieprz
majonez
jogurt naturalny
Paluszki krabowe pokroić w kawałki. Pieczarki dokładnie umyć pokroić w półplastry i obgotować, ostudzić. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w drobną kostkę. Kukurydze i groszek odcedzić. Pora dokładnie oczyścić i pokroić. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez i jogurt naturalny, doprawić do smaku.
Pycha!Robię podobną sałatkę z paluszkami krabowymi:)
OdpowiedzUsuń