Karczochy z boczkiem
1
puszka karczochów konserwowych
30 g chudego boczku lub bekonu
Sos:
¾ szklanki oliwy
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka musztardy
1 rozgnieciony ząbek czosnku
1 łyżeczka płynnego miodu
sól
pieprz
¾ szklanki oliwy
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka musztardy
1 rozgnieciony ząbek czosnku
1 łyżeczka płynnego miodu
sól
pieprz
Wszystkie
składniki sosu zmieszać w szczelnie zamkniętym słoiku. Karczochy wyjęte z
zalewy ułożyć na talerzu i polać sosem. Boczek pokroić w cienkie plasterki i smażyć
na patelni lub w opiekaczu aż będą chrupkie. Ostudzić. Położyć na karczochach i
natychmiast podawać.
Komentarze
Prześlij komentarz