Pasta w pomidorach
Propozycja na lekkie śniadanie lub kolację. Przystawka doskonale smakuje ze świeżym pieczywem lub tostami
Składniki:
1
puszka łososia w oleju
1
łodyga selera naciowego
½
cebuli
¼
zielonej papryki
3
łyżki sosu francuskiego (przepis w
„Sałatka z gorącymi ogórkami)
sól
pieprz
4 duże pomidory
4 liście sałaty
4 plasterki cytryny do dekoracji
Rybę z niewielką ilością oleju przełożyć do salaterki, dodać
drobno pokrojony seler, drobno pokrojoną cebulę i paprykę, sos i dobrze wymieszać.
Przyprawić do smaku sola i pieprzem odstawić w chłodne miejsce.
Pomidory
ułożyć na talerzykach na liściach sałaty. Naciąć od czubka na sześć części, ale
nie przecinać do końca. Cząstki rozchylić i lekko posolić. Sporządzoną pastę
nałożyć do środka każdego pomidora. Ozdobić plasterkiem cytryny.
Komentarze
Prześlij komentarz