Sałatka z arbuzem i fetą doskonała na upały


Dość oryginalne połączenie składników i smaków, jednak uwierzcie nam było całkiem dobre. Słodkość arbuza doskonale uzupełniała się ze słonym serem i ostrą cebulką. Lekka sałatka, która  sprawdza się w czasie upałów dzięki orzeźwiającemu arbuzowi. Polecamy z czystym sumieniem. 



Składniki:

250 g czerwonego arbuza
250 g żółtego arbuza
1 mała czerwona cebula
200 g sera feta
20 czarnych oliwek
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy
pieprz
kilka listków bazylii


Cebulę pokroić w półplasterki, i zalać sokiem z cytryny. Arbuza obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Ser pokroić w kostkę. Dodać oliwki i posiekaną bazylię. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Doprawić delikatnie świeżo mielonym pieprzem i polać oliwą. 














Komentarze

  1. bardzo lubię sałatki z arbuzem, są idealne na lato:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty