Rok Folku uważamy za rozpoczęty!!


Nasze sorki wybrały się na warsztaty kulinarne, oto ich relacja ze spotkania.



Życie i praca nauczyciela składa się z częstych szkoleń, warsztatów, kursów podnoszących kwalifikacje, dlatego uczestnictwo w nich weszło nam w krew. Z chęcią zgłosiłyśmy się na warsztaty kulinarne organizowane przez: Lokalną Organizację Turystyczną „Krasnystaw - Wrota Roztocza", Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli i Koło Gospodyń Wiejskich z Wincentowa i Krupca. Dwa dni spędzone na gotowaniu, sporządzaniu, pieczeniu minęły bezpowrotnie. Bardzo ciekawe przepisy przygotowane przez Panią doradczynię Marzenę Borkowską przypadły nam do gustu, gwarantujemy, że wszystkie zostaną przetestowane przez naszych uczniów i udostępnione na naszym blogu. Przyjęcie nas, "obcych" w środowisku Wincentowa było ciepłe i serdeczne, nikt nie dał nam odczuć, że jesteśmy tu niemile widziane, zawiązały się nowe znajomości i już umówiłyśmy się na podjecie współpracy w zakresie gastronomii, poznawania jej tajników i wspólnego gotowania, tym razem u nas. Poczułyśmy więzi łączące Panie z KGW Wincentowa i Krupca i możemy stwierdzić, że nie są one tylko na papierze, czuć kolektyw, chęci i wzajemną mobilizacje do pracy, tak aby wykonać nie 200%, a 500% normy. Z robotą uwinęłyśmy się raz dwa, pozostał czas na poznanie, integracje i ploteczki przy herbatce i bigosie. Czas upłynął w przyjemnej atmosferze, a potrawy wyszły wyśmienite. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć, a przepisy już wkrótce. Więcej zdjęć w galerii tutaj .















Komentarze

Popularne posty